fbpx

Политика на приватност

Почитувани корисници,

Добре дојдовте. Се надеваме дека ќе уживате во вашето искуство на MarudiBooks. Драго ни е што решивте да станете дел од нашето семејство.

Ние во Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) ја почитуваме вашата приватност и сакаме јасно да ви прикажеме како собираме, користиме и споделуваме податоци за вас.

Оваа политика за приватност ги опфаќа нашите практики за собирање податоци и ги опишува вашите права за пристап, корекција или ограничување за користење на вашите лични податоци.

Прибирањето на личните податоци на оваа веб-страница е во согласност со прописите за заштита на лични податоци. Оваа политика за приватност се применува кога ја посетувате или користите веб-страницата www.marudibooks.com, електронските услуги, нашите социјални мрежи и испратените електронски пораки од нас.

Со пристапување или со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате со условите на оваа политика за приватност, како и со правилата и условите на нашата страница. Не треба да ги користите услугите ако не се согласувате со оваа политика за приватност и со правилата и условите на нашата веб-страница.

Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) го задржува правото во кое било време да измени или да прекине кој било аспект од политиката за приватност. Ако Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) направи суштински промени во политиката за приватност, ќе ги извести корисниците за промената на соодветен начин преку објава за промена на веб-страницата.

Секое користење на веб-страницата ќе се смета дека претставува прифаќање на последните промени на политиката за приватност од страна на крајниот корисник, затоа е препорачливо редовно да ги читате нашата политика за приватност и договорот за правила и услови за користење.

Мора да ја имате достигнато возраста на согласност за онлајн-услуги во вашата земја за да ја користите веб-страницата www.marudibooks.com, во спротивно, потребна е согласност од родител или старател.

Ако сте уверени дека сме складирале лични податоци од некој што е под применливата возраст за согласност во вашата земја, без согласност од родител или старател, ве молиме да нè известите со помош на методите што се опишани во делот „Контактирајте нè“. Ние ќе ги преземеме соодветните мерки за истражување и брзо решавање на проблемот.

Податоци што ни ги давате

За успешно да ги обработиме нарачките, потребни ни се име и презиме на нарачувачот, адреса за испорака, е-адреса и телефонски број. Со помош на споменатите податоци можеме да ги испорачаме саканите производи, како и да ги известиме купувачите за моменталниот статус на нарачката.

Ние, Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks), се обврзуваме дека ќе ја чуваме приватноста на нашите купувачи. Ги собираме само неопходните основни податоци за купувачите (корисниците) и податоците неопходни за работа и информирање согласно деловните пракси со цел непречено давање квалитетна услуга.

На купувачите им даваме можност за избор дали сакаат да се пријават или не на нашиот контакт-список.

Сите податоци за купувачите/корисниците се чуваат строго доверливо и се достапни само на администраторите на страницата, на кои им се неопходни за исполнување на редовните работни активности.

Ние собираме различни податоци од вас или за вас, во зависност од тоа како ја користите веб-страницата. Подолу се дадени неколку примери кои ќе ви помогнат подобро да ги разберете податоците што ги собираме.

Вашите податоци за профилот ќе бидат видливи само за администраторите.

Кога креирате профил и ги користите услугите, ние собираме податоци што ги давате директно, вклучувајќи:

  • Кориснички профил – за да можете да извршите купување и/или да се претплатите за одредени производи. Кога го креирате или обновувате вашиот профил, ги собираме и чуваме податоците што ги давате, како што е вашата е-адреса, име и презиме, корисничко име и лозинка.
  • Податоци за испорака – име, презиме, адреса на испорака, град и телефон за контакт.

*Овие податоци се споделуваат исклучиво со фирмата за испорака на производите.

  • Податоци за производи – кога нарачувате производи ние ги добиваме вашите преференции, фотографии, графики, текстови и слично кои се потребни за изработка на вашиот посакуван производ.

* Овие податоци се чуваат во рок од 10 работни дена сметано од денот на прием на нарачката од ваша страна. Доколку не добиеме рекламација од ваша страна во предвидениот рок од 8 дена истите автоматски се бришат од нашиот сервер, по истекот на 10 работни дена.

  • Податоци за плаќање – при купување, ние ги користиме вашите податоци од корисничкиот профил потребни за да ја обработиме вашата нарачка и да генерираме фактура. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на банката со која соработуваме – НЛБ банка АД Скопје, која е сертифицирана за процесирање на трансакции. Вие сте должни да обезбедите податоци за плаќање директно на нашите партнери за обработка на плаќања, вклучувајќи ги вашите име, презиме, адреса на живеење и информации за платежната картичка. Во моментот кога го вршите плаќањето и ги внесувате податоците истите се процесираат преку безбедносниот протокол на банката за користење и податоците од Вашата платежна картичка не се видливи за нас.

* Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) не собира и не складира податоци за кредитните картички.

Безбедност

Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) посветува особено внимание при собирање, обработка и чување на личните податоци на корисниците, со цел подобрување на услугите, а во согласност со Законот за заштита на личните податоци на Република Северна Македонија.

„Марудбукс“ презема соодветни безбедносни мерки за заштита на личните податоци на корисниците од неовластен пристап, менување, откривање или уништување.

Овие мерки варираат врз основа на видот и чувствителноста на податоците.

Меѓутоа, за жал, ниеден систем не може да биде 100 % безбеден, така што не можеме да гарантираме дека комуникациите помеѓу вас и Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) ќе бидат заштитени од неовластен пристап од страна на трети лица.

Вашата лозинка е важен дел од нашиот безбедносен систем и е ваша обврска да ја заштитите.

Не треба да ја споделувате вашата лозинка со која било трета страна и, ако сметате дека вашата лозинка или сметка е компромитирана, веднаш треба да ја промените и да нè контактирате на zdravo@marudibooks.com.

Маруди ДООЕЛ Скопје (MarudiBooks) посветува особено внимание на заштитата на личните податоци, но не презема одговорност во наведените случаи: виша сила, случајни настани или злонамерни дејства на трети лица, како и во случаи кога корисникот ги споделил овие информации со трети лица.

Може да побарате бришење на вашите лични податоци со доставување на барање за бришење на лични информации на zdravo@marudibooks.com и обезбедување на потребните информации за потврда и други детали што ни се потребни за соодветно да се справиме со барањето. Можеме, до степен што е дозволен според важечките закони, да ги задржиме и продолжиме да обработуваме лични информации во согласност со одредени исклучоци. За да побарате бришење на вашите лични податоци, доставете на барање за бришење на лични информации на zdravo@marudibooks.com . Барањето треба да ги содржи вашето име и презиме, корисничко име и мејл со кои сте регистрирани на marudibooks.com .

Ќе се обидеме да ги спроведеме вашите барања штом е разумно изводливо и во согласност со важечкиот закон.

Политика за колачиња

Политиката за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите на колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да се контролираат поставките за колачиња.

Во секое време може да ја промените или повлечете вашата согласност за користење на колачиња од нашата веб-страница.

Вашата согласност се однесува на следните домени: marudibooks.com

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на вашиот уред кога веб-страницата е вчитана на вашиот прелистувач.

Овие колачиња ни помагаат веб-страницата правилно да функционира, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

Како ги користиме колачињата?

Како и повеќето онлајн продавници, нашата веб-страница користи колачиња за неколку намени. Колачињата од first-party се главно неопходни за веб-страницата да функционира на вистински начин и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци.

Колачињата од трети страни (third-party) што се користат на нашата веб-страница главно се користат да разбереме како работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, да ги одржуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас и сè на сè за да ви обезбедат подобрено корисничко искуство и да ви помогне да се забрзаат вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

Каков вид на колачиња се користат?

Неопходни колачиња: некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целосната функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме кориснички сесии и да спречиме какви било безбедносни закани. Тие не собираат или складираат никакви лични податоци. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошница и безбедно да се наплатат.

Статистика: овие колачиња складираат информации како што се бројот на посетители на веб-локацијата, бројот на единствени посетители, кои страници на веб-сајтот се посетени, изворот на посетата итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-сајтот и каде треба да се подобриме.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња, исто така, ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи. Информациите зачувани во овие колачиња може да се користат и од трети лица даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-локации на прелистувачот.

Колачиња за функционалност: ова се колачињата кои помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-локација. Овие функционалности вклучуваат објавување содржини како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални медиуми.

Аналитика: овие колачиња ни помагаат да ги складираме вашите поставки и поставки за прелистување, за да имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-локацијата.

Во списокот подолу се наведени колачињата што се користат на нашата веб-страница.

CookieОПИС
CONSENTYouTube го поставува ова колаче преку споделени видеа од YouTube и регистрира анонимни статистички податоци.
cookielawinfo-checkbox-advertisementПоставен од приклучокот за согласност за колачиња GDPR, ова колаче се користи за снимање на согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Маркетинг“
cookielawinfo-checkbox-analyticsКолачето ја евидентира согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Аналитика“.
cookielawinfo-checkbox-functionalКолачето ја евидентира согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Колачиња за функционалност“.
cookielawinfo-checkbox-necessaryКолачињата се користат за складирање на корисничката согласност за категоријата „Неопходни колачиња“.
cookielawinfo-checkbox-othersКолачето ја евидентира согласноста на корисникот за колачињата во категоријата „Останати“.
cookielawinfo-checkbox-performanceКолачињата се користат за складирање на корисничката согласност за категоријата „Преференции“.
CookieLawInfoConsentЈа зачувува стандардната состојба на копчињата на соодветната категорија и статусот на CCPA. Работи само во координација со примарното колаче.
cookies.jsNo description available.
mailchimp_landing_siteОва колаче е сетирано за да зачува која локација на веб страницата корисникот прво ја посетил.
viewed_cookie_policyКолачето се користи да се зачува дали корисникот се согласил со користење на колачиња или не. Не складира никакви лични податоци.
VISITOR_INFO1_LIVEКолаче поставено од YouTube за мерење на пропусниот опсег што одредува дали корисникот ќе го добие новиот или стариот интерфејс на плеерот.
YSCYSC колачето е поставено од Youtube и се користи за следење на прегледите на поставените видеа на страниците на Youtube.
yt-remote-connected-devicesYouTube го поставува ова колаче да ги складира поставките за видео на корисникот кој го прегледува поставеното видео од YouTube.
yt-remote-device-idYouTube го поставува ова колаче да ги складира поставките за видео на корисникот кој го користи поставеното видео од YouTube.

Како да ја контролирам дозволата за колачиња?

Доколку во кое било време одлучите да ги промените вашите параметри, можете да кликнете на линкот Manage consent . Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што ќе ви овозможи да ги промените вашите поставки или целосно да ја повлечете согласноста.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја wikipedia.org , www.allaboutcookies.org.