fbpx

Организирај ги фотографиите од мобилниот во годишен албум: Како да ги зачувате вашите спомени?

Спомените се нишките што ја плетат таписеријата на нашите животи. Тие се моментите за кои се држиме, искуствата што нè обликуваат и луѓето што ги сакаме. Спомените се невидливите траги што ги оставаме на светот, приказните што ги раскажуваме и наследството што го оставаме зад себе. Во свет кој постојано се менува и се развива, спомените се единственото нешто на кое секогаш можеме да се потпреме. Тие се сидрата што не држат приземјени и светлината што го осветлува нашиот пат напред, а фотографиите се совршен начин да ги доловиме и оживееме тие спомени.

Со постојаното зголемување на бројот на дигитални фотографии што ги правиме, може лесно да се изгуби трагата на сите значајни спомени. Затоа организацијата на фотографиите е од суштинско значење за да се осигурате дека можете лесно да ги најдете и чувате вашите омилени слики од годината. Во овој пост, ќе ви покажеме како да креирате годишен албум во галеријата на вашиот мобилен и како да ги зачувате вашите спомени за цел живот.

Организирањето на вашите фотографии не мора да биде застрашувачка задача. Всушност, со неколку едноставни чекори, можете лесно да креирате албум од 2023 година во вашиот фотоапарат, за да можете лесно да ги најдете вашите омилени слики од годината.

Како да креирате албум од сликите во мобилен телефон?

Како да креирате албум од сликите во мобилен телефон?

Чекор 1: Изберете ги фотографиите што сакате да ги додадете во вашиот албум

Првиот чекор во создавањето на албум од 2023 година е да ги изберете фотографиите што сакате да ги додадете во него. Ова може да биде сè, од вашите омилени моменти со пријателите и семејството до вашите патувања и авантури во текот на годината. Поминете низ галеријата и одберете ги сликите што сакате најмногу да ги паметите од оваа година.

Чекор 2: Преместете ги сликите

Откако ќе ги изберете фотографиите што сакате да ги вклучите во албумот, одберете „Додај во“ или „Помести во“ кое се наоѓа во опциите на дното на екранот. Ова ќе ви овозможи да ги додадете избраните фотографии во нов албум во вашиот мобилен уред.

Чекор 3: Креирајте „Нов албум“ и именувајте го „2023“

Откако ќе кликнете да се преместат сликите, од вас ќе биде побарано да изберете каде сакате да ги додадете избраните фотографии. Креирајте „Нов албум“ и наречете го „2023“ за подоцна лесно да го најдете во вашата галерија.

Уживајте во вашите организирани фотографии

Со само неколку едноставни чекори, сега создадовте албум од 2023 година во вашиот мобилен уред! Сите фотографии што ги избравте сега се безбедно зачувани во албумот и ви се лесно достапни секогаш кога сакате да се навратите на вашите омилени моменти од годината.

Во свет каде што сè е сè повеќе дигитално, држењето физичка фотографија во ваши раце може да биде моќно искуство. Чинот на прелистување низ фото албум или држење на врамена фотографија може да разбуди спомени и емоции на начин на кој едноставно преглдување низ екранот на телефонот не може.

Дете со фотоалбум
фотографија на Павлина

Како да се погрижите вашите спомени да не се загубат?

Печатените фотографии имаат чувство на трајност што го немаат дигиталните слики и можат да нè доближат до спомените што ни се драги. Додека патуваме низ животот, нашите сеќавања се патоказите што нѐ водат. Тие нѐ потсетуваат каде сме биле, кого сме сакале и што сме надминале. И кога ги печатиме нашите дигитални фотографии, ги земаме тие спомени и ги правиме реални, опипливи и вечни.

Кога ги печатиме нашите дигитални фотографии, создаваме физички артефакти од нашите сеќавања. Им даваме опиплива форма која може да се пренесува низ генерации, да се споделува со најблиските и да се негува цел живот.

Со Марудибукс веќе немате изговор зошто трупате стотици, ако не и илјадници важни фотографии во дигиталните уреди. На нашата страница имате прекрасни решенија за печатење на вашите фотографии: Марудибук, Луксбук, месечни фотокниги, мали принтови итн. Процесот не може да биде поедноставен: само најавете се, внесете ги вашите фотографии и текстови во виртуелниот дизајнер, прегледајте и нарачајте! И толку! – Сега можете мирно да спиете знаејќи дека вашите фотографии се безбедни и постојат – во реалниот свет!

А за оние најзафатените секогаш постои опција да ми пишете директно мене, да ги пратите фотографиите – јас да ги уредам и испечатам за вас.

Уживајте во спомените,

Тања Џон